Udsolgt!
Den første #Jesuishumain Édition Limitée Vinter 2021/2022 har vi særligt udvalgt til danske vintersmagsløg. Server den til simremad i stearinlysets skær, introducer den for stegen og jordfrugterne og inviter den som æresgæst til julemaden.
Vintervinen er hentet hos Victors ven Jean-Frédéric Bistagne i det sydlige Rhône. Her har Jean-Frédéric holdt jorden helt fri for kunstgødning og kemikalier. Resultatet er 40 år gamle og lykkelige vinstokke, som gavmildt deler deres saftfyldte Syrah druer med os. Den biodynamiske naturvin er bred og dyb og fuld af karakter. Et trofast vidne til Liracs tørre terroir. Åbn vinen i god tid, så den lige får lov til at trække vejret inden selskabet starter. Hæv glassene og mærk noter af brombær, hasselnødder og krydderier beruse jer i aftenens første skål.
Med ønsket om en smagfuld vinter…
VictorMonchamp, Vinaktivist, Paris90
Christiane Vejlø, fremtidsanalytiker, Elektronista
Lyt til #jesuishumain
Spis til #Jesuishumain
#Jesuishumain simregryde
Dæk bordet til seks og lav denne duftende simreret i forvejen, så der er tid til at skåle og hygge ved bordet. Retten er nem at lave og kræver ofte ikke meget mere, end du i forvejen har i køkkenskabet. Du behøver ikke følge opskriften slavisk. Smag dig frem undervejs. Retten er mindst lige så god på anden dagen.
Du skal bruge:
To løg
Tre fed hvidløg
Ét lauerbærblad
En bakke champion
1 dl. #Jesuishumain Vinter
To dåser hvide bønner (du kan også blande sorte, røde og hvide, men ikke baked beans)
Tre dåser hakkede tomater
En lille dåse tomatpuré
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
En grøntsagsboullionterning (flydende boullion er ofte bedst)
To stængler bladselleri
1 halv chili (rød eller grøn)
Tre spsk spidskommen
En halv tsk paprika
En stor håndfuld hakkede, blandede friske urter (Hvad du nu lige har. Timian, basilikum, rosmarin, persille, koriander)
Sådan gør du:
Først, sæt #Jesuishumain playlisten på, og skænk et glas #Jesuishumain til kokken.
Steg skiveskårne champion i en gryde med en smule smør eller olie. Når de er brunede tilsætter du hakkede løg, chili og hvidløg. Steg det hele blødt nogle minutter.
Tilsæt #jesuishumain vintervin og lad smire 3-4 minutter.
Tilsæt tomatpuré og derefter dåsetomaterne.
Tilføj hakkede soltørrede tomater
Rør i gryden løbende
Tilføj hakkede bladselleri, buillon, lauerbærblad og 2 spsk. spidskommen.
Afdryp bønnerne og tilsæt dem.
Hvis sovsen virker meget tyk, så tilsæt et lille glas vand.
Nu skal retten simre i mindst 20 minutter. Læs i din yndlingsbog.
Rør i gryden
Smag retten til med spidskommen, salt og peber og en smule paprika. Tilsæt halvdelen af de hakkede friske urter.
Server din cassoulet i lerskåle og pynt med friskskærnet peber, en klat kold creme fraiche og resten af urterne. Server med godt brød og skænk #Jesuishumain Vinter Édition i glassene.
Bon appetit!